Menu
Your Cart

Kırtasiye Malzemeleri

Kırtasiye Malzemeleri Kategorileri

Bölüm 1 – Kırtasiye Malzemeleri Hakkında Bilgi

İş ve okul dünyasında profesyonel bir çalışma her zaman iyi sonuçlar ortaya çıkarır. Nedenine gelirsek profesyonelliğin yaptığımız işi tam yapmamız gerektiğini bize söylemesidir. İşinizi tam yapım aşamasındayken, yaparken, bittiğinde, en iyi sonucu elde ederek bitirmek isterseniz detaylara dikkat etmeniz gerekir. Bu aynı zamanda okulda öğrenim gören öğrenciler için okul hayatında da önemlidir. 

Bir de ofis ve okulumuzda bu işlerimizi yaparken kullandığımız gizli aktörlerimiz kırtasiye malzemelerimiz vardır. Onlar hep oradadır ve işimizin ve okul hayatımızın sürükleyici ve kolay geçmesi de onlara ve onları nasıl kullandığımıza bağlıdır. Elimizin altındaki bu kırtasiye malzemeleri hem işte tamda bu noktada devreye girmektedir. Kalem ve çeşitleri, Silgi, daksil, dosya, klasör, kâğıt çeşitleri, zımba delgeç, zarf çeşitleri, zarf açacağı, dosya rafı mutlaka elimizin altında ofis veya çalışma odamızda olmalıdırlar. 

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki ofisinize veya çalışma odanıza geldiğinizde işinizi yapacağınız kırtasiye malzemeleriniz elinizin altında hazır bulunmalıdır. Bunlardan ilki hiç kuşkusuz kalemlerimizdir. 

KALEM VE ÇEŞİTLERİ: Kalemler sizin çalışma şevkinizi kırmayacak kadar rahat kullanılabilmeli ve mutlaka kullandığınız işe göre çeşitli kalemleri bulundurmanızın size gerekebileceğini de bilmelisiniz. Mesela önemli bir yerin altını çizmeniz gerektiğinde renkli kalemlerinizi kullanabilirsiniz veya geçici bir not almak için kurşun kalem bulundurmalısınız ki daha sonra o notu başka bir yere kalıcı geçirip silebilin. Ayrıca dolma ve tükenmez kalemleriniz olmalı ki resmi yazışmalarınızda veya ödevlerinizi yaparken bu kalemleri kullanabilesiniz. 

KÂĞITLAR VE ÇEŞİTLERİ: Kâğıtlarınızda mutlaka olmalı bunlarda çeşit çeşit olup işlerinizi kolaylaştırmalı. Yine resmi yazışmalarınızda veya ödevlerinizde kullanabileceğiniz A4-A5 gibi kâğıt çeşitlerine ayrıca notlarınızı alıp görebilmeniz için bilgisayarınızın dolabınızın veya bir kitabınızın herhangi bir yerine yapıştırabileceğiniz ve iliştirebileceğiniz not kâğıtları olmalı. 

DOSYALAMA: İhtiyacınız olan belgeleri, hazırladığınız ödevleri veya saklamanız gereken fatura ve makbuzları koyabileceğiniz klasör ve plastik dosyalarınız mutlaka olmalıdır. İş yaşamınızda ve okul hayatınızda bu sizin için tam anlamıyla bir zorunluluktur. 

DELGEÇ VE ZIMBALAR: Delgeç ve zımbalar dosyalamaya yardımcı araç gereçlerdendir ve en az klasör kadar işe yararlar. Delgeç genelde klasöre konulacak belgeleri delmekte kullanılır. Şimdi hazır delinmiş plastik dosyalar olsa da bu bazı belgeler için geçerli olmayabilir. Zımbalar ise Kalın ve ince olmak üzere çeşitli büyüklük boyutta olabilir. Bunlar belgeleri birbirine tutturmada kullanılır. Çok sayıda belge için genelde büyük ve kalın olanlar kullanılırken az sayıdakiler için ise ince ve küçük boyuttakiler kullanılır. 

SİLGİLER: Farklı kalem çeşitleri için çalışma odanızda veya ofisinizde farklı silgiler bulundurmak size çok yardımcı olabilir çünkü bazı kalem çeşitleri için farklı silgi türleri geçerli olabilmektedir. 

ZARFLAR: Çekmecenizde mutlaka farklı renk ve ebatta zarflarınız mutlaka olmalıdır. En zor zamanlarınızda önemsemeyeceğiniz bu tür şeyler sizin kurtarıcınız olabilir. 

KALEM KUTUSUVE DİĞERLERİ: Çalışma masasında ki düzensizliği ortadan kaldırabilecek en önemli araçlarınızdan biri olabilir. Çünkü ortada dağınık duran kalemler hem sizin hem de başkaları için hiç de hoş bir durum oluşturmayacaktır. Ayrıca notluk, dosya rafı bulundurma veya bir duvara asacağınız not tahtası odanızı ve ya ofisinizi daha hoş gösterecektir. 

Kısaca eğer bir liste yapıp kırtasiyeden ofis veya okul çalışma odanız için bir şeyler alacaksanız işinizi sabahtan akşama kadar bir gözden geçirin ve okulunuz veya işiniz için size ne gerekiyorsa hepsini yazmadan evden ayrılmayın. Ayrıca kesinlikle listeye bakıp alışveriş yaptığımız yere danışalım ki hem işimiz daha kolay olsun hem de tam bir alışveriş yapabilelim.

Bölüm 2 – Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Eğitim ve öğretim sezonunun başlangıcıyla beraber, milyonlarca öğrencinin alışverişteki en büyük ilgisi kırtasiye ürünlerine karşı oluşmaktadır. Zira okul döneminin başlangıcında, yıl içerisinde kullanılacak ana malzemeler belirlenmekte ve öğrencilerin, bu malzemeleri tedarik etmesi istenmektedir. .oldukça geniş bir yelpazede sunulan kırtasiye ürünleri ise, kendi içerisinde birçok çeşide ayrılmaktadır.

Çalışma Ortamı

Bir öğrencinin, sıklıkla kullandığı yegâne yer çalışma masasıdır. Tüm bilgilerin hafızaya kaydedildiği işlemde yardım duyulan malzemeler ise, bu masanın üzerinde bulunmaktadır. Bunların içerisinde, kalemlik, yapıştırıcılar, delgeçler, hesap makinesi ve daha birçok, öğrenimi gerçekleştirilen alana göre ilgili malzemeler bulunmaktadır. Şüphesiz, birçok öğrenci bunların her birine, her zaman ihtiyaç duymayabilir ancak, zaman içerisinde mutlak suretle, hiç önemsemediği bir gereci masasında ararken kendini bulabilir. Günlük işlerde de kullanılabilecek bu ürünler, çalışma ortamında ihtiyaç duyulan yegâne kırtasiye ürünleridir. 

Eğitim Gereçleri

Öğrencilerin sıklıkla duyduğu malzeme olan kâğıtlar ve onların oluşturduğu defterler, kırtasiye dünyasının en önemli malzemelerindendir. Zira bilgilerin kaydedilme işlemi, bu kâğıtların yardımıyla gerçekleştirilerek, kalıcı olması sağlanmaktadır. Notlar düşülen defterlerin yanı sıra, çeşitli çizim gereçleri, boya gereçleri ve özellikle ilkokul çağındaki öğrenciler için çeşitli oyun hamuru ve el işi setleri gibi malzemeler de eğitim gereçlerine dâhildir. 

Öğrencinin, ilgili dersine yönelik olarak kullanacağı malzemelerin sıralandığı ve hazır bulunduğu eğitim gereçlerinde, büyüteç ve sayı boncukları gibi malzemeler de yer almaktadır. Bu ürünlerin ortak yanı ise, birden fazla işleve değil, ilgili konuya yönelik hazırlanmış olmalarıdır. Belirli derecelere göre ayrılmış resim kalemi ile normal yazı yazmak pek de yadırganmayabilir ancak, yazının kötü durmasına da yol açabilir.

Ofis Ürünleri

Kırtasiye malzemelerinin sıkça kullanıldığı yerlerden birisi ise ofislerdir. Zira arşivlenmeyi ya da kaydedilmeyi bekleyen onlarca evrak dosyaları, delgeçler, zımbalar, mühürler gibi küçük malzemelerin de yardımıyla ofis ortamında oluşturulmaktadır. Bu durumda ise, çalışanların en büyük ihtiyaç duyduğu şeylerden birini, ajanda ve fotokopi kâğıtları gibi küçük ama oldukça sık kullanılan malzemeler oluşturmaktadır. 

Günümüzde birçok çalışan, ofis ortamında özellikle sanal dünyadan uzaklaşarak not tutmayı benimsemekte ve gerçekleştirdiği çalışmalarını çeşitli kırtasiye ürünlerini de kullanarak, hazır hale getirmektedir. Şüphesiz bu durumda, delgeç gibi çok fazla önemsenmeyen malzemelerin, sayfaların oluşturulmasındaki rolü yadsınamazdır.

Tüm bu ürünler, kırtasiye malzemelerinin neler olabileceğine ışık tutmaktadır. Bir kırtasiye dükkânına girdiğinizde, bu ürünlerle sınırlı kalınmadığını ve teknolojinin de gelişimiyle beraber, pek çok kırtasiye ürünün de piyasada yer aldığını görebilirsiniz. İnternet çağının gelişmesiyle, artık çocuklar, kırtasiye ürünlerinden ziyade, her işini bilgisayar ortamında görmeye ve çözümler bulmaya çalışmaktadır. 

Oysaki geçmişte de oldukça sık kullanılan bu ürünler ile kalıcı bilgiler, her zaman ulaşılabilir bir şekilde kaydedilebilmektedir. Üstelik teknolojik aletlerde olduğu gibi, bozulma gibi bir durum da yoktur. Tüm bu kırtasiye ürünlerinin dışında, makas ve ataç gibi pek çok malzeme de bulunmaktadır.

Bölüm 3 – Kırtasiye Malzemeleri Listesi

Kırtasiye malzeme listeleri başlıca olarak öğrenci ve ofis malzemeleri olarak iki kategoride ele alınabilir.

Ofis Kırtasiye Malzemeleri

Ofis kırtasiye malzemeleri yapılan işe göre değişkenlik gösterse de her ofise lazım olan bazı standart kırtasiye malzemeleri olarak çeşitli dosyalar bulunuyor. Çeşitli büyüklüklerde zımba, delgeç, ataş, toplu iğne, raptiye, küçük kullan at not kâğıtları, renkli kalem çeşitleri, dolma ve tükenmez kalem çeşitleri yer alabilir. 

Bunların yanı sıra kurşun kalemler ve silgi, ofis türü kalem açacağı, a4 kâğıt, kalemlikler, hesap makineleri, makaslar, yapıştırıcılar sayılabilir. Teknik işlerin ve çizimlerin yapıldığı ofislerde ise kırtasiye ihtiyaçları çok daha profesyonel malzemelerden oluşur. Özel çizim kalemleri, cetveller, boyalar, fırçalar, paletler, özel boyutlarda kâğıtlar, teknik kâğıtlar bunlara örnek verilebilir.

Öğrenci Kırtasiye Malzemeleri

Ana sınıfından başlayarak alınması gereken kırtasiye ürünleri mastıra kadar artarak devam eder. Ana sınıflarında çeşitli boyalar, boyama kitapları, oyun hamurları gibi kırtasiye malzemelerine ileriki yıllarda birçok defter, kitap, sözlük, el işi için gereken kâğıtlar, ip, yapıştırıcı, matematik dersi için gerekli cetveller, hesap makinesi, bin bir çeşit kalem, kalemlik gibi ürünler eklenir. Sınav hazırlığındaki çocuklara bir çok test ve çalışma kağıdı, not defteri gerekli olur. Üniversitede bölüme göre özel kırtasiye malzemeleri gerekir ki bunlar binlerce çeşittir.

Ev Kırtasiye Malzemeleri

Ev için mutlaka hazır bulundurulması gereken kırtasiye malzemeleri vardır. Bunlara evde bir yer ayırmak ve bir arada bulundurmak kullanım kolaylığı açısından tavsiye edilir. Bu malzemeleri okul ihtiyaçları için kullanılmaması çocuklara kendi malzemelerinin temin edilmesi önerilir. 

Evde bulunması gereken başlıca kırtasiye malzemeleri; reçete okumak gibi ihtiyaçlar için orta boy bir büyüteç, bir kaç ayrı makas, zımba, delgeç, bir kaç evrak dosyası, ataş, yapıştırıcılar, tutkal, koli bandı, seloteyp, bir miktar a4 kâğıt, zarflar, çeşitli renk ve tipte kalem, bir orta boy cetvel, hesap makinesi, yapışkanlı not kâğıtları, en az bir defter, Türkçe ve İngilizce sözlük olarak sayılabilir. Hediyelik olarak da dolma kalem gibi ürünler yine kırtasiye malzemeleri içerisindedir.

Bölüm 4 – Ofis Kırtasiye Malzemeleri

Günlük hayatımızda, gerek öğrenim gördüğümüz okulda, gerekse iş yaşantımızdaki ofislerimizde oldukça ihtiyaç duyduğumuz görünmez kahramanlar vardır. Bunların tümü bir araya gelerek, ofis ve kırtasiye ürünlerini oluşturmaktadır ve bazen yokluğunda, sıkıntılara yol açmaktadır. Öyle ki, not almaya ihtiyaç duyan bir çalışan, kalemi olmadığı takdirde bu işlemi gerçekleştirememekte ve işinde geri kalmaktadır. Küçük bir kalem önemsiz gibi görünüyor olsa da, aslında böyle anlarda oldukça hayati rol oynamaktadır. Özellikle dijital çağdan uzak kalmayı tercih eden insanlar için, kâğıt ve kalemin birleşimi, oldukça büyük anlamlar ifade eder.

Kağıtlar

Günümüzde her an karşımıza çıkabilecek olan kâğıtlar, ofis ve kırtasiye ürünlerinin adeta en önemli yapı taşıdır. Zira bugün gerçekleşen bütün anlaşmalar ya da kayda tutulan tüm veriler kâğıtlar üzerinde gerçekleşmektedir. Bunun yanında, not alma gereksinimi gibi durumlarda ise, küçük not defterleri ve kâğıtlar, bilginin unutulmamasını ve kalıcı olmasını sağlamaktadır. Kâğıtlar ise birçok kategoride yer almaktadır, bunlar; fotokopi ve baskı kâğıtları, not kâğıtları, resmi evraklar, ajandalar ve zarflar şeklinde sıralanabilir.

Ofis Ürünleri

Birçok insanın iş hayatında mutlaka olmazsa olmazlarından olan bazı ofis ürünleri de bulunmaktadır. Bunların arasında, dosyalar, çeşitli evraklar, klasörler ve mühür gibi birçok malzeme yer almaktadır. Özellikle, yeni teknoloji ile tanışmamış olan ofislerde, el işine mutlak ihtiyaç duyulduğundan, ofis malzemelerinin gereksinimi daha fazladır. Yeni teknoloji ile geliştirilen firmalarda ise, ofis ürünleri olarak baktığımızda, bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar, usb bellekler ve hatta kahve makinasına kadar birçok malzemenin kullanıldığını görürüz. 

İnsanların kişisel yaşantısında da sıkça kullandığı bu aletler, günümüzde ofis ürünlerinin arasında yer almakta ve git gide, kâğıt-kalem devrini bitirmektedir. Şüphesiz bu durum, üretimin seri halde gerçekleşmesi ve iletişimin akıcı ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlarken, handikaplı yanlarından birini ise, bilgisayar gibi aletlerin bozulması ve içindeki tüm verilerin kaybolması gibi tehlikeler oluşturmaktadır. Kâğıt ve kalem gibi oldukça fazla tercih edilen ofis ürünlerinde ise, kalıcılık esastır.

Okul Ürünleri

Okul sezonunun başlangıcıyla beraber, birçok veli ve öğrenci, okul malzemelerini tedarik etme yarışına girmektedir. Bir öğrenciyi esas aldığımızda, yılda ortalama 5 defter kullanıldığı düşünüldüğünde, bunların yanına sürekli artan kalem sayısı ve kitap masrafları eklendiğinde, bir hayli kabarık bir fatura karşımıza çıkmaktadır. Bu durumdan anlaşılacağı üzere, okul malzemeleri de ofis malzemelerine değer açısından yıl ortalaması baz alındığında denk gelebilmektedir. 

Veliler ise, bu yönden tasarruf sağlamak amacıyla en kaliteli ürünlere yönelmektedir. Daha önceki yıllarda ABD'de yapılan bir araştırmada, öğrencilerin defterden vazgeçerek, küçük not defterlerine ve tabletlere yöneldiği belirlenmiştir. Bu durumun da göstereceği üzere, zaman içindeki değişim, kırtasiye ürünlerinde de kendini göstermiştir. Bugün, pek çok öğrenci, kalem, silgi, cetvel vb. başlıca malzemeleri alırken, dünya haritası gibi ürünlere pek ilgi göstermemektedir.

Bölüm 5 – Okul Öncesi Kırtasiye Malzemeleri

Evimizde ilkokul çağına gelmemiş çocuklarımızı okul öncesi dediğimiz anaokulu sınıfına yollarken onun bu sınıfta kullanabileceği ürünleri bilmemiz gerekir. Çünkü çocuğumuzun gelişimini destekleyen okul öncesi kırtasiye malzemelerini bilmemiz okul sonrasında eve geldiğinde devam etmesi açısından çok önemlidir. 

Günümüzde okul öncesi çocukları hem zihnen hem de beyin ve zekâ gelişimine destek olması açısından geliştirici özelliği bulunan birçok ürün bulunuyor. Bu ürünler çocukların her türlü gelişimine destek verirken hem eğitiyor hem de zevk alarak oyun oynamalarını sağlıyor. Aslında bu sınıfta çocuklar toplu olarak aktiviteler yapmayı kâğıt kesmeyi, resim yapmayı, boya ürünlerini kullanmayı ve birlikte eğlendirici aktiviteler yapmayı öğrenirler. Okul öncesi kırtasiye malzemelerine kısaca bakacak olursak; 

Oyun hamurları

Okul öncesi çocukların el becerileri ve hayal güçleri ile belli şekilleri oluşturmaları ve akıllarına gelen şekilleri ortaya çıkarmalarını destekleyen oyun hamurları farklı renklerde olup tüpler içinde ve yumuşak hamur kıvamındadır. Kolayca şekil alan ve kolaylıkla önceki haline getirilebilen bu okul öncesi kırtasiye malzemesi çocukların beyin ve zekâ gelişimine direk etki etmekte ve hayal güçlerini dışa vurmaktadır.

Kuru kalemler ve boyalar

İlkokul öncesi sınıflarda çocukların boş kâğıtlara resim yapması beklenir. Bu resimleri yaparken kuru boyalar tercih edilir. Normal resim çalışmalarında sulu boyalar ve pastel boya çalışmaları da yapılmaktadır.

Kâğıtlar

Okul öncesi sınıflarda kullanılan baskı resimler ve süslemelerde A4 kâğıtları dışında renkli kâğıtlar da kullanılmaktadır. El işi kâğıtlarının kesilmesi ve bu kâğıtların yapıştırılması ile belli şekillerin oluşturulması çalışmaları da okul öncesi kırtasiye malzemeleri ile yapılmaktadır.

Özel kâğıtlar

Hologramlı kâğıtlar ve simli kâğıtlarda çocukların kullanmayı çok sevdikleri bu kâğıtların kesilmesi ve katlanması ile hayal güçleri ortaya çıkarılmak hedeflenmiştir. Okul öncesi çocukların fiziksel çalışmalarında kullandıkları ponpon ürünleri de bulunmaktadır.

Oyun ürünleri

Okul öncesi kırtasiye malzemeleri arasında palyaço kıyafetlerinde bulunan ağız, göz, kulak, burun gibi ürünlerin çocuklar tarafından oluşturulması veya boyanması aktiviteleri de bulunmaktadır. 

Manyetik oyuncaklar

Okul öncesi kırtasiye malzemeleri arasında çocuklarımıza eğitirken öğreten oyuncaklarda bulunmaktadır. Bunlar arasında manyetik satrançlar ve oyun küpleri bulunmaktadır.

Kullanılan oyuncaklar

Kullanılan bu ürünler içinde tahta oyuncaklar ve özel eğitici oyuncaklar da bulunmaktadır. Yalnız burada dikkat edilecek şey oyuncakların bir kısmı çocukların evlerindeki oyuncaklardan oluşmaktadır. Yani okul öncesi sınıflarda bir gün oyuncak günü yapılmaktadır. Bu günde her çocuk evinden kendine ait bir oyuncağını okuluna getirir ve gün boyu onunla oynar veya değişmeli olarak oynarlar.

Okul öncesi kırtasiye malzemeleri kısaca bu kadar diyebiliriz. Ama okul öncesi eğitim de kullanılan değişik ürünler bulunmaktadır. Bunlar arasında bayram gösterileri ve özel günler için çocukların hazırlanmasında kullanılan renkli iplikler ve fularlarda bulunmaktadır. Erkek çocukları için farklı kız çocukları için farklı ürünler bulunmaktadır. Okul öncesi sınıflarda kullanılan oyuncaklar içinde plastik oyuncaklar ve küp, top, ahşap oyuncaklar ve kuklalar bulunmaktadır. Ayrıca resim çizilen ufak tahtalar ve silgileri de bulunmaktadır. 

Bölüm 6 – Okul Kırtasiye Ürünleri

Okulların açılması ve yeni eğitim öğretim sürecinin başlamasıyla birlikte kırtasiye alışverişleri de başladı. Özellikle ilkokul ve lise öğrencilerinin kırtasiye masrafları da biraz daha fazladır. Peki, kırtasiye alışverişi için neler alınmalıdır? İşte bunlar için birkaç örnek;

Kalem:

Kalem, bir öğrencinin olmazsa olmaz bir eşyasıdır. Her zaman çantasında en az bir kalem bulundurmalıdır. Maliyeti düşük, işlevi fazla olan bu alet öğrencinin yanından ayırmayacağı kırtasiye ürünlerinden yalnız bir tanesidir. Ayrıca tek bir kurşun kalem yanında renkli kalemler, boyama kalemleri ve bazen tükenmez kalemler de gereklidir.

Defter:

Defter de tıpkı kalem gibi gerekli ve olmazsa olmazlardandır. Her öğrencinin kendine özel, ders sayısına göre defterleri olmalıdır. Dersin türüme ve öğrencinin yazış şekline göre bu defterlerin türü de değişir. Kareli, çizgili, çizgisiz defterler gibi.

Silgi:

Silgi de en az bir kalem ve defter kadar gereklidir. Yanlış yazılar düzeltilmediğinde bilgi eksiklikleri ve yanlışlıklar yüzünden öğrenci zor durumda kalabilir. Özellikle de sınavlarda silgi kullanmak oldukça önemlidir. Yanlış yazılan yerlerin düzeltilmemesi öyle olur ki öğrencinin hayatını dahi etkileyebilir. 

Çanta:

Tabi ki tüm bu malzemeleri koymak için bir çanta şarttır. Çantaların sağlam ve büyüklüğünün de öğrenciye göre ayarlanması gerekir. Aksi halde sürekli yeni çanta almak zorunda kalabilirsiniz. Bu da hem öğrenci hem veli açısından oldukça sıkıntılı bir duruma dönüşecektir. 

Ders Etkinliğine Göre Materyal:

Öğrencinin resim, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım gibi farklı dersleri varsa, bu dersler için ayrıca bazı materyallerin alınması gereklidir. Bunlar müzik defteri, flüt, resim defteri, farklı türde boyalar, el işi kâğıtları, oyun hamurları, makas, yapıştırıcı, mukavva, keçe, çeşitli süs eşyaları, eşofman takımı, top gibi farklı farklı şeyler olabilir. Bunlar öğretmenin isteği ve yapacağı etkinlikler doğrultusunda daha sonradan alınması gereken eşyalardır.

Yardımcı Kitap:

Okulun verdiği müfredat kitapları dışında öğrencinin ders çalışması ve konuları pekiştirmesi için yardımcı kitaplara ihtiyacı vardır. Bunları her ders için ayrı ayrı almanıza gerek yoktur. Çoğu yerde tek kitap şeklinde bulunabilir. Tabi öğrencinin çalışma şekli ve azmine göre de kitap sayısı çoğaltılabilir.

Kalem Kutusu:

Kalemlerimizin dağılmaması ve toplu halde durması için bir kalem kutusuna da ihtiyaç vardır. Kalem kutusu olan öğrenci her zaman daha derli toplu olur ve aradığını daha çabuk bulur. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların kalem kutusuna daha çok ihtiyacı olur. Çünkü okula alışma döneminde ellerinde tertipli ve düzenli bir kalem kutusu olması hayatlarını kolaylaştırır.

Not Defteri

Öğrencilerin genellikle ödevlerini yazdığı bu defterler de yine düzenliliği sağlar. Eve gittiğinde açıp bakacağı tek defterde tüm yapması gerekenler vardır çünkü. Not defterleri öğrencinin sevdiği şekilde ve ilgisini çeken bir kapakla olursa onu kullanma hevesi artacaktır ve daha düzenli bir not tutacaktır.

Bölüm 7 – Toptan Kırtasiye Malzemeleri

Başta ofislerde kullanılmak üzere, işyerlerinde, evlerde ve okullarda ve daha farklı iş alanlarında kullanılan kırtasiye ürünlerinin önemi oldukça büyüktür. Bir işi veya almış olduğumuz bir projeyi bitirmemizde bize zamandan ve emekten tasarruf yapmamızı sağlar. İşlerin daha düzenli ve daha kaliteli olmasını sağlar. Çalıştığımız yerde her an elimizin altında bulunması gereken bu kırtasiye malzemeleri farklı kategoriler altında toplanmış olup bu kategoriler aşağıda listelenmiştir.

YAZI GEREÇLERİ

Tüm kalem çeşitlerinin yanında, kurşun kalem uçları, dolmakalem mürekkepleri, kalem setleri, markörler, refiller ve teknik çizim ürünleri bulunmaktadır.

KÂĞITLAR

Bu kategoride tüm kâğıt çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitli ebatlarda (A4,A3,B4 vs.) ve çeşitli ağırlıklarda farklı marka seçenekleri ile ihtiyacınıza uygun tüm fotokopi kâğıtları bulunmaktadır. Ayrıca fotoğraf kâğıtları, renkli A4 kâğıtları, sürekli form kâğıtları, zarflar, faks kâğıtları, karton, mukavva, asetat, aydınger kâğıtları, bloknotlar, ploter kâğıtları, milimetrik kâğıtlar, küp kâğıtlar, yapışkan kâğıtlar ve karbon kâğıtlar bulunmaktadır.

CİLTLEME SİSTEMLERİ

Ciltleme işlemleriniz için ciltleme makineleri, Isısal cilt sistemleri, plastik ve tel spiralli cilt sistemleri, perçinli cilt sistemleri, laminasyon cilt sistemleri ve bu sistemlerde kullanılmak üzere sarf malzemeleri mevcuttur.

MASAÜSTÜ GEREÇLERİ

Kırtasiye alanında belki de en çok ihtiyacımız olan malzemeler bu grubun içerisinde toplanmaktadır. Ofislerde ve işyerlerinde masaüstünde kullanılmak üzere, yapıştırıcılar, ataşlar, topluiğneler, raptiyeler, hesap makineleri, siliciler, bant makineleri, delgeçler, zımbalar ve çeşitli ebatlarda zımba telleri, makaslar, maket bıçakları, kalemtıraşlar, kalemlik, sumen takımları ve daha birçok kırtasiye ürünlerini bulabilirsiniz.

GÖRSEL SUNUM MALZEMELERİ

Kolay işaretler, bayraklar, mantar tablolar, yazı tahtaları ve çeşitli metal levhalar ürün grubu içerisinde yer almaktadır.

OKUL KIRTASİYE MALZEMELERİ

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğiticilerin ihtiyaç duyduğu, kurşun kalemler, keçeli kalemler, fosforlu kalem, tahta kalemi, dolma kalem, tükenmez kalem, fırçalar, tuvaller, çizim gereçleri, oyun hamurları ve çeşitli boyalar bu grupta yer almaktadır.

ETİKET SARF MALZEMELERİ

Çeşitli boy ve ebatlarda etiketler, renkli yapıştırma etiketler ve zarf etiketlerini temin edebilirsiniz.

DOSYALAMA MALZEMELERİ

Ofisinizi veya işyerinizi çalıştığınız ortamı düzenli bir şekilde görünmesine, rahat bir şekilde aradığınız malzemeyi kolayca bulabilmek için bu ürün grubunda yer alan klasörler, değişik renkte sunum dosyaları, imza dosyaları, dosyalarınızın arasına koyabileceğiniz separatörler, sekreterlikler, evrak rafları, magazinlikler ve dosyalama aksesuarları bulunmaktadır.

BİLGİSAYAR SARF MALZEMELERİ

Hemen hemen tüm büro, ofis, işyerlerinde ve evlerde kullandığımız bilgisayarların sarf malzemeleri olan, kartuşlar, tonerler, yazıcı şeritleri, Boş CD ve DVD’ler, Mouse mikrofon, hoparlör farklı kapasitelerde ve markalarda USB flaş bellekler, ekran temizleyicileri , notebook soğutucu ürünleri gibi ürün çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca masaüstü ve dizüstü bilgisayarınızda kullanabileceğiniz çeşitli aksesuarlarda bu grubun içerisinde yer almaktadır.

İMHA MAKİNELERİ

Evraklarınızı, dosyalarınızı ve belgelerinizi tamamen ortadan kaldıracak ve imha edecek olan evrak imha makineleri, ister ofiste ister, küçük ve büyük ölçekli işletmelerinizde kullanabileceğiniz türden çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca kâğıt kesme (Giyotin) makineleri bulunmaktadır.

Bölüm 8 – Kırtasiye Malzemeleri Fiyatları

Okulların başlaması ile birlikte kırtasiye alışveriş dönemi de başlamış olmakta. Yoğun alışveriş döneminde ekonomik ürünleri bulmak oldukça önemlidir. 

OKUL ÇANTASI

Okul çantası alışverişi kırtasiye malzemesi olarak daha uzun süreli kullanıma uygun olmalıdır. Okul çantalarını büyüklüklerine göre ilköğretim ve lise dengi olarak ayırabiliriz. 

İlk Öğretim çantalarının fiyatları genelde 20TL civarlarında başlamakta, kalite, büyüklük ve hatta şekillerine göre fiyatları 60TL'ye kadar yükselmektedir. 

Lise dengi çantalar ise büyüklük ve çanta kalitesine göre yaklaşık olarak 50TL'den başlamakta ve 120TL'ye kadar çıkmaktadır. 

Okul çantalarında uzun süreli kullanım için aldığınız ürünler kaliteli olmalı ancak hepsinin en pahalısı olmasına gerek yok, kırtasiyelerde yapılan indirimleri takip etmeniz uygun fiyata kaliteli çanta almanıza yardım edecektir. 

BOYAMA KALEMLERİ VE SETLERİ

Boya kalemleri ilköğretim öğrencileri tarafından çoğunlukla kullanılmaktadır. Boya kalemlerinin kalitesi renk yoğunluğu ve içinde kullanılan malzemenin dayanıklılığı gibi etkenlere bağlıdır. Boyama kalemleri kuru boya, keçeli kalem, tükenmez kalem ve pastel boya olarak kategorilere ayırabiliriz. 

Fiyatları yaklaşık olarak aynı olan boyama kalemlerinin tek tek ya da az renk çeşitli olanlarındansa çok çeşitli olanları daha avantajlıdır. Boya kalemleri fiyatları yaklaşık 5TL civarında başlamakta ve 20-30 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Boyama kalemi setleri ise içinde her çeşit malzemeyi içerir ancak fiyatı diğer çeşitlere göre biraz daha fazladır. Boya kalemi setleri genelde 20TL ile 50 TL arasında değişmektedir. 

Diğer kırtasiye malzemelerinde de olduğu gibi kalemler için de kırtasiyelerin uyguladığı indirim kampanyalarını takip ederek uygun fiyata boya kalemi alışverişinizi yapabilirsiniz. 

DEFTER ve KİTAP

Defter alışverişi hangi yaş grubunda olduğu fark etmeksizin her öğrencinin ihtiyacıdır. Yaprak kalitesi ve sayfa sayısına göre hatta kaplama kalitesine göre bile fiyatları değişmektedir. Küçük ve az yapraklı defterler genelde 5 ile 10 TL arasında değişmekte. Büyük ve çok yapraklı defterler 5 ile 15 TL arasında değişmekte. Aynı zamanda dış kap kalitesine göre defterler 25 TL ye kadar çıkabilmektedir. 

ANA SINIFI MALZEMELERİ

Ayrıca ana sınıfı öğrencileri için beslenme çantası, su matarası, oyun hamuru gibi ek masraflar çıkmaktadır. Kullanılan malzeme kalitesine göre beslenme çantası fiyatları 15 TL ye kadar çıkabilmekte, su matarası fiyatları yaklaşık olarak 7.5TL ile 20 TL arasında değişmektedir. 

Oyun hamuru ise kalitelerine göre oldukça çeşitlilik göstermekte. Yaklaşık fiyatları 10TL'den başlayıp daha kaliteli ve fazla renk çeşitleri olanları 40 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Ürünlerinizi daha ekonomik fiyatlara almak için kırtasiyenizin indirim kampanyalarını takip etmeniz yeterli olacaktır. 

Bölüm 9 – Kırtasiye Ürünleri Nerelerden Satın Alınabilir

Kırtasiye ürünleri hemen hemen herkesin ihtiyacını kolayca karşılayabileceği dükkânlardır ya da mağazalardır. Okulların yeni açılmasıyla birlikte herkes birçok ihtiyacını kırtasiyelerden karşılamaktadır. Peki, bu kırtasiyeler nerelerdedir ve kırtasiye ürünleri kırtasiye dükkânına veya mağazasına gitmeden de satın alınabilir mi?

Kırtasiye Dükkânları: Kırtasiye dükkânları merkeze bağlı kalmaksızın oturduğunuz yerde olan okulların yanında muhakkak bulunur. Oturduğunuz yer il merkezine çok yakın olmasa da yakında bulunan herhangi bir okulun çevresine bakmakla işe başlayabilirsiniz. Az çok işinize yarayan ürünleri muhakkak bulabilirsiniz.

Kırtasiye Mağazası: Kırtasiye mağazaları kırtasiye dükkânlarına oranla daha büyüktürler. Böyle yerlerin toptan satışı da vardır. Kırtasiye mağazaları genelde üniversitelerin bulunduğu yerlerde bulunurlar. Üniversite bölümlerine yönelik ihtiyaçları karşıladıkları için içlerinde birçok ürünü bulmanız mümkün. Eğer oturduğunuz yer merkezden uzaksa fakat daha çeşitli ürünlere ihtiyacınız varsa bakmanız gereken ilk yer üniversite yerleşkelerinin bulunduğu yakınlar olsun. Kırtasiye mağazaları ihtiyacınızdan fazlasını karşılamanıza yardımcı olacaktır.

Online Kırtasiye: Online kırtasiyeler adından da belli olduğu gibi internet üzerinden yapılan alışverişlerde uğrayacağınız noktadır. Yukarıda ki imkânların ikisine de sahip olduğunuz halde evden çıkmak istemediğiniz durumlarda internet sayesinde rahat bir şekilde alışveriş yapmanıza olanak sunar. Online kırtasiyeler hem oturduğunuz yerden alışveriş yapmanızı sağlar hem de kapınıza kadar gelen ürünlerinizle yorulma derdinizi ortadan kaldırır. Online kırtasiyelerde toptan satışı bulabileceğiniz gibi perakende satış yapan siteleri de bulmanız mümkün. Kişisel ihtiyacınıza yada ofis malzemelerine olan ihtiyacınız durumunda online kırtasiyeleri ziyaret etmenizi öneririm. 

Kırtasiye alışverişleri oldukça incelemeli işlerdir. Ne istediğinizi ve ne kadar istediğinizi bilmediğiniz zamanlarda dükkân ve mağazalarda zaman kaybı yaratacaktır. Online kırtasiyeler internet üzerinden olduğu için daha rahat bakma ve karar verme imkânı sunar. Bir ürünü görmeden dokunmadan almam kararınız varsa kırtasiye dükkânlarını ziyaret etmelisiniz. 

Günümüz teknolojisiyle kişiden kişiye göre değişen istekleri karşılamak artık daha kolay. Kırtasiye ürünlerine sahip olmak için seçenekler çok. Hangi seçeneği seçmek istediğiniz yalnızca sizin tercihinize kalmış. İhtiyaçlarınıza bir göz atın. Size en yakın seçeneği en rahat bir biçimde seçeceğinizden eminiz.

Bölüm 10 – Online Kırtasiye

Kırtasiyeler genel olarak okul ve ofis malzemelerinin her çeşidini bulabileceğiniz yerlerdir. Kırtasiyelerde her zaman istediğiniz malzemeyi ya da istediğiniz markayı bulma şansınız olmayabilir. 

Günümüzde gelişen internet ortamının sağladığı faydalardan birisi de kırtasiye malzemelerinin her çeşidini ve her türlü markayı internet ortamında online olarak bulabilmeniz. Online kırtasiye hizmet alanında kendini oldukça geliştirmiş firmalar bulunmakta. Bununla birlikte her kategoride ürün bulabilmeniz mümkün. 

KÂĞIT VE DOSYALAMA ÜRÜNLERİ

Kâğıt ve dosyalama ürünleri kategorisinde zevkinize ve ihtiyacınıza göre onlarca çeşit kâğıt ve dosya bulabilirsiniz. Küçük paketlerde A4 kâğıtları bulabileceğiniz gibi 500'lü olarak toptan kâğıt almanız da mümkün. Ayrıca normal kırtasiyelerde bulunmayan renkli, fosforlu kâğıtlar bulabilmeniz de mümkün. Dosyalama ürünleri olarak ihtiyacınıza göre dava dosyası, telli ve askılı dosya ve kapaksız standart sekreterlik dosyası bulabilirsiniz. 

KÜÇÜK OFİS MALZEMELERİ

Küçük ofis malzemeleri kategorisinde onlarca çeşit markada ve çeşitte ürün bulabilirsiniz. Ofis masası altına koymak için küçük çöp kovalarının yanında standart tükenmez kalemler ve geniş klasörler bulabilirsiniz. Bunun yanında dosyalama kolaylığı sağlamanız açısından metal evrak rafı ve zımba makinesi bulabilirsiniz. Ayrıca hesap makineleri de bu gruba girer. 

YAZI GEREÇLERİ

Kendinize yazı gereçleri arıyorsanız onlarca çeşit arasından kendinize uygun olanı seçmeniz gerekecektir. Dolmakalem, tükenmez kalem, fosforlu kalem, iğne ve normal uçlu roller kalem, aynı zamanda CD ve beyaz tahta kalemleri arasından ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olanları seçebilirsiniz. Fiyat aralığı olarak 2-3 TL'den 100 TL ye kadar kendinize kalem bulabilirsiniz. 

YAZI TAHTASI VE PANO

    Okul eğitimi ya da ofis kullanımınız için yazı tahtasına ihtiyacınız varsa size uygun ebatlarda yazı tahtası bulabilmeniz mümkün. Ayrıca ekipman olarak lateks tahta silgisi ve her renk tahta kalemi bulabilirsiniz. Bunun yanında kâğıt ve evraklarınızı gözünüzün önünde bulundurmak için mantar panolar da oldukça kullanışlıdır. 

OFİS MALZEMELERİ

Büyük ofis malzemeleri yazıcı gibi ekipmanlardan oluşur. Küçük ofis malzemeleri ise eksikliğini az hissedeceğiniz yazıcı şeritleri, kartuş ve toner, CD gibi malzemelerden oluşur. Bu ürünler tane adedi ile alımında daha masraflı olmakla birlikte toptan alımı her zaman avantajlıdır.

HOBİ MALZEMELERİ

Küçük oyun çeşitlerini rahatlıkla kırtasiyelerden bulabileceğiniz gibi istediğiniz her türlü malzemeyi bulmak için internet en rahat araçtır. Bunlar genellikle satranç, kızmabirader gibi küçük oyunlar da olabilir tabu, monopoly gibi 2 den fazla oyunculu sistematik oyunlar da olabilir. 

Bunun yanı sıra oyuncak bebek ve aksiyon figürlerini de internet üzerinden online kırtasiyelerden rahatça bulabilirsiniz. Kitap okumak sizin için gerçek bir hobi ise kırtasiyelerde istediğiniz kitabı aramaktansa online kırtasiye hizmetlerinde zevkinize ve karakterinize uygun kitabı bulmanız saniyeler sürecektir. 

OKUL MALZEMELERİ

Online kırtasiyelerden kalem, defter, çanta, kalemlik, matara vb. bütün okul malzemelerini bulabilirsiniz. Her boyutta ve her çeşitte bulabileceğiniz kırtasiye malzemelerinin yanında boya malzemelerinin de her çeşidini kolaylıkla online kırtasiyelerden temin edebilirsiniz. 

Online kırtasiye hizmetinde ücretsiz kargo, indirim ve kampanya yapan firmaları bulmak oldukça kolay olmakla birlikte toptan alışveriş de yapabilirsiniz. Ürünleriniz hiç zahmetsiz direk olarak adresinize gelir.

Bölüm 11 – Kırtasiye Malzemeleri KDV Oranları

Okulların açılmasıyla kırtasiye malzemelerine olan yoğunluk epey artmış durumda. Malzemelere tek tek bakıldığında fiyatlar gayet uygun gözükse de toplu alışverişlerde ve ihtiyaçtan dolayı zorunlu olan alışverişlerde fiyatlar biraz görünenden fazla olarak gözükebiliyor. Bunun başlıca sebeplerini inceleyecek olursak;

Kitap KDV oranları: Okulun başlıca malzemesi olan kitaplar pahalıdırlar. Diğer ufak tefek olan malzemelerin yanında baya yüksek miktarda bir köşede ödenmeyi beklerler. Fiyatları gibi KDV oranları da diğer ürünlere göre daha yüksektir. Kitapların fiyat yüksekliği sebepleri yazarlarla başlayıp yapımevleriyle devam eder ve orada ürün fiyatı çıkar. Buna satın aldığımız yerin kazanç miktarı eklenince fiyatta biraz artış olur. KDV oranına gelirsek bu tamamen devlet ile ilgili olup ne satıcının nede alıcının değiştirebileceği bir durum değildir.

Defter KDV oranları: Kitaptan daha düşük fiyata sahip defterler yine kitaplardan sonra önemli ikinci sıraya yerleşirler. Defterlerin fiyatları boyutlara ve isteğe göre değişir. Kitaplardan ziyade defterler fabrika üretim malı oldukları için fiyatları da emekle ölçülmeksizin bir hayli düşüktür. Sonucunda katma değer vergileri de oluşum süreçlerine bakılarak biraz daha makul tutulur.

Diğer kırtasiye malzemeleri KDV oranları: Kitap ve defter alımını bitirdiysek geriye kalan ürünlerimize bir göz atabiliriz. Geriye kalan ürünler ufak tefek gözükse de gerekli olan her şey alındığında fiyat biraz fazla tutabilir. Her yaş grubu ve her sınıf hatta her bölüm için gerekli olan başlıca malzemeler öncelikle kitap ve defterdir. Fakat daha sonra bu malzemeler yine yaş grubu, sınıf ve bölüm olarak değişiklik gösterir. 

Kalem, kalemtraş, silgi, cetvel, uçlu kalem, uç, kalem kutu, çanta, renkli kalem bu ve bunun gibiler hemen hemen her öncenin çantasın da muhakkak olması gerekenler. Bunun yanında isteğe bağlı kokulu silgiler, simli kalemler, daksil, bantlar, ataçlar, defter ve kitap kapları, etiketler, boyalar, hamurlar ve daha birçok şey. Bu ürünler kırtasiyeler tarafından üreticilerden toptan fiyatına alınırlar. Toptan alınan ürünün katma değer vergisi ürün başına değil toplu olarak olur. Daha sonra tezgâhlara teker teker konduğundan KDV olarak önünüze dikkat çekici bir biçimde çıkmazlar.