Reis Pilavlık Bulgur 2,5kg
Pilavlık bulgur.
Koli içi Adet: 5
- Glüteni bol, sert buğdayların, tekniğine uygun olarak temizlenmesi; haşlanması; kurutulması; dövülüp elenerek kepeklerinden ayrılması ve kırılmasıyla elde edilir.
- Pirinçte olduğu gibi bulgurda da rutubet çok önemlidir. Nemli olan ve rutubeti % 13'ü geçen taneler çok kısa zamanda bozulmakta, rengi atmakta, küflenip, koku yapmaktadır. Bulgur alırken içinde yabancı maddelerin olmamasına; eskimiş,çürümüş, acımış, topaklaşmış, böcek yenikli, lekelenmiş tanelere dikkat edilmesi gereklidir. Kösemer denilen kahverengi taneler ve hastalıklı beyaz taneler olmamalıdır.
- Bulgurun kendine has kokusu, tadı ve rengi vardır. Bulgurda haşere ve parazitlerle bunların parçaları ve yumurtaları bulunmamalıdır. En önemlisi bulgurun rengini sarartmak için boya kullanılmamalıdır.
- Ambalaj: 2,50kg
Koli içi Adet: 5